خورشت خلال (از غذاهای استان کرمانشاه )

 

این غذا از غذاهای محلی  استان کرمانشاهه و تو اکثر مراسم ها از جمله عروسی بیشتر وقت ها سرو می شه و غذای خوشمزه ای است طرز تهیه اش هم چندان سخت نیست مهم جا افتادن این خورشته .

خب بریم سراغ مواد لازم :

مواد لازم واسه 8 نفره

گوشت گوسفند یا گوساله( که البته گوشت مغز گوساله ، خیلی بهتره چرا؟ چون چربی نداره و از استحکام خوبی برخورداره  )                                      1 کیلو

پیاز متوسط ( پیاز برای از بین بردن بوی ضحم گوشت لازمه)

2 تا متوسط

روغن ( که در صورتی از روغن کرمانشاهی خوشتون میاد خب اگه از اون استفاده کنید بهتره این روغن عطر و طعم ویژ ه ای داره که به علت علوفه های خاص این منطقه و فراوری این روغنه ):

به میزان لازم واسه تفت دادن پیاز هامون

 

رب گوجه فرنگی :

جند قاشق غذاخوری

 

آب :به میزان لازم

لیمو عمانی :4 عدد

 

خلال بادام ( خب از اونجایی که ممکنه کسی که خلال بادام می خره واسه اولین بار باشه این غذا رو درست کنه دقت کنه گاهی وقتها خلال بادام زمینی رو به جای خلال بادام می فروشن که استفاده اشتباه اون باعث می شه اون خورشتی نشه که می خواییم ، پس خلال بادام نیشخند:

150 گرم

زعفران :

به میزان لازم

نمک ، زرد چوبه، فلفل ،  ادویه ، دارچین  : به مقدار کافی

 

زرشک سیاه :

50 گرم

                                        ××××××××××××××××××

طرز تهیه :

 

 گوشتی رو که نگینی کردید یعنی به صورت مکعب های مساوی و کوچیک در آوردید و بشورید و کمی آب روش بریزید و بذارید بجوشه و کف روی اونو بگیرید این کار به خوش رنگ شدن خورشت کمک می کنه . به مدت یه ساعت بذارید بجوشه ،تا خورشت خوش رنگ تر بشه پس از اینکه کف روی گوشت رو گرفتید خلال بادام ها رو اضافه کنید تا با گوشت بپزه سپس لیمو عمانی هایی که با جنگال سوراخ نمودید رو اضافه می کنید  بعد هم ادویه و زردچوبه و نمک و فلفل و دارچین رو بهش اضافه کنید مقدار این ادویه ها سلیقه ای و بسته به ذائقه شماست  زعفران که کو بیدید وتو آب جوش حل کردید رو به خورشت اضافه کنید   سپس پیاز داغ و  رب و آبغوره اضافه می کنید و می ذارین به آرامی بجوشه تا جا بیفته 5 دقیقه یه سرو غذا مانده  زرشک سیاه پاک کرده و شسته شده رو روی خورشت می ریزیم توجه : اگه زرشک رو زود بریزیم هم آب می شه و رنگش بد می شه هم خورشت زشت می شه .

نوش جان

نکته : بعضی ها به جای زرشک سیاه زرشک قرمز استفاده می کنند در واقع توی رسپی اصلی این غذا زرشک سیاه استفاده میشه و خیلی هم زیباتره هم خوشمزه تر اما خب بعضی افراد که زرشک سیاه ندارند به جاش از زرشک قرمز استفاده می کنند .

خورشت ها - آشپزی در گروه فرهنگ و هنر

 

 
/ 0 نظر / 108 بازدید