میرزا قاسمی یا بادنجون قاسمی (از غذاهای استان گیلان )

مواد لازم : برای 2 نفر

بادنجان : 2 عدد متوسط یا 1 عدد درشت

گوجه : 1 عدد درشت یا 3 عدد ریز

سیر : در صورتی از سیر کهنه استفاده می کنید چند حبه در صورتی که مثل من از سیر تازه استفاده کنید می تونید از 1 عدد کوچک استفاده کنید .

تخم مرغ : 2 عدد

نمک،فلفل،زردچوبه  به میزان لازم

                            **************************

طرز تهیه :

 

ابتدا حبه های سیر را له کرده سپس خرد می کنیم و در تابه با کمی روغن تفت دهید .

بادنجون رو بشورید پس از اینکه بادنجون ها رو شستید باید  کبابیشون کنیم بنابراین یا در فر یا روی اجاق گاز روی شعله پخش  کن کبابی کرده یا به سیخ زده و کبابی کنید اما چون اینطوری گاز کثیف میشه روی شعله پخش کن روش بهتری است. وقتی سرد شد پوستش رو بگیرید و سر بادنجون ها رو جدا کرده  و بادنجون ها رو ساطوری کنید و به سیر اضافه کنید .

گوجه ها رو می تونید به دوشکل استفاده کنید یا کبابی کنید یا رنده کنید یا تو آب جوش بندازید بذارید چند جوش بخوره سپس آبکش کرده پوستش رو جدا کنید  که بین تمام این روش ها کبابیش خوشمزه تره گوجه ها رو هم به سیر و بادنجون اضافه کرده و با گوشت کوب بکوبید و بذارید بادنجون ها با آب گوجه ها کمی تفت داده بشه تا زمانی که آبش گرفته بشه

وقتی آب گوجه ها گرفته شد نمک و فلفل و زردچوبه رو اضافه می کنیم

پس از افزودن نمک و فلفل و زردچوبه مواد رو حسابی مخلوط کنید

1 عدد از تخم مرغ ها رو توی مخلوطمون اضافه کرده و تخم مرغ دیگر رو جهت تزیین قرار می دیم .

امیدوارم از درست کردن این غذای خوشمزه و ساده لذت ببرید .

نوش جان

نکته :

بادنجون نباید کوبیده بشه باید ساطوری شه .

بعضی افراد از پیاز در این غذا استفاده می کنند در حالی که در رسپی اصلی این غذا از پیاز استفاده نمیشه .

این غذا رو میشه با نون یا برنج صرف کرد .

در صورت داشتن گوجه مینیاتوری یا ریز می تونید به عنوان تزیین غذا ازش استفاده کنید .

بعضی افراد رب گوجه فرنگی استفاده می کنند اما وقتی گوجه تازه هست نیازی  به افزودن رب نیست . استفاده از رب در گذشته به این علت بوده که تو فصل زمستون گوجه نبوده در بهار و تابستون از گوجه استفاده می کردند و زمستون از رب و وقتی رب رو تفت می دادند تخم مرغ رو اضافه می کردند .

در صورتی که دیدن پوست گوجه  رو تو این غذا دوست ندارید  پوستش رو جدا کرده و سپس اضافه کنید .

دو تا تخم مرغ رو توش نریزید چون شبیه املت میشه و اینجوری ظاهر غذا زیباتره

/ 3 نظر / 53 بازدید
داستان روز

سلام بر دوست گرامي ممنون كه غذاهاي بومي را معرفي مي كنيد يك غذاي كاملا گياهي به نام ترش تره هست لطفا ان را هم معرفي كنييد با تشكر

سمیرا

سلام ممنون به خاطر آموزش این غذا واقعا عالیه دستتون درد نکن[گل]

B.B

توسط؟؟؟ اگه کاره صباست حتما زیرش یا یه جاش بنویسید که دستور این غذا با کی بوده. یه نکته: بادنجون رو اگه بکوبید هم خوشمزه میشه. من خودم گیلانی ام و انواع میرزاقاسمی هارو خوردم. خود ما معمولا میکوبیم بادنجون رو. گوجه رو هم پوستشو میکنیم و بعد خردش میکنیم به قطعات کوچیک. البته قبلش سیر رو ریختیم تو تابه و تفتش دادیم و بعد این گوجه های خرد شده رو بهش اضافه میکنیم و در تابه رو هم میذاریم که هم سرخ شه و هم پخته و خودش کاملا له میشه و دیگه تیکه های بزرگ و کوچیک هم نداره و همه یکسان هستن. این روشی که یه تخم مرغ رو کنارش نیمرو کنیم رو نشنیده بودم.شاید کار خوبی باشه. این غذا با ماست و پیاز و البته با برنج سرو بشه خیلی لذیذه. ممنون از نویسنده ی گمنام.